Snabb leverans

Om Vivol

Vivol är en internationellt inriktad webbshop för konsumenter och företagskunder. Vårt sortiment består av mer än 10 000 produkter, bland annat bilmaterial, kontorsstolar, whiteboards, gummimattor och styrlås. Men trappmattor och inredningsdetaljer saknas inte heller. Vi driver webbutiker för varje produktgrupp i hemlandet och utomlands. Vi utökar sortimentet i våra webbutiker varje vecka.

IVOL staat voor Internet Verkoop Organisatie Luyendijk. Vårt huvudkontor och lager ligger i Veldhoven i Brabant. Utanför Nederländerna hittar du också våra webbutiker i flera europeiska länder, bland annat Frankrike, Tyskland och Belgien. Nedan ger vi dig en bit av företagets historia och du kan läsa om den senaste utvecklingen.

1992 till 2007
VIVOL (som då hette Brink's High Tech Parts) är en grossist av biltillbehör och mattor, t.ex. dörrmattor och trappmattor.

2008 till 2015
Den första webbutiken lanserades 2008 och sedan dess har vi kontinuerligt utökat antalet butiker. I juni 2012 fanns det 20 webbutiker i disken och antalet kommer att öka under de kommande åren. År 2015 fanns det över 100 webbutiker i Nederländerna, Belgien, Tyskland, Österrike, England och Frankrike. I andra länder heter butikerna Vivol, vilket står för Verenigde Internet Verkoop Organisatie Luyendijk.

År 2012 behövde våra webbutiker och vår logotyp förnyas. Vi införde då en ny stil för huset. Från och med 2013 finns vi också på olika sociala medier som Facebook, Twitter och Youtube. På Youtube presenterar vi en del av vårt sortiment och förklarar hur man använder det.

2016
Den 25 juli 2016 flyttade vi in i våra nya lokaler i Habraken industriområde nära Eindhoven Airport. Denna byggnad är mer än två gånger större än den gamla byggnaden. De nya lastkajerna är särskilt tilltalande och sparar mycket tid vid lastning och lossning av containrar och lastbilar. VIVOL-teamet gillar också den nya matsalen med fotbollsbord och airhockeybord!

2017 och 2018
I början av 2018 kommer IVOL att börja sälja på marknadsplatser som Bol.com och Amazon. Lagret, som ännu inte är två år gammalt, är redan för litet. En omfattande utbyggnad sommaren 2018 skapar inte mindre än 1600 m2 extra lagerutrymme.

2019 till och med nu
Designen av våra webbutiker kommer att förnyas, vilket kommer att förbättra utseendet och användarvänligheten avsevärt. Vi byter också till en ny backend. Vi har börjat översätta våra webbutiker till spanska och italienska.

I slutet av 2019 påbörjades byggandet av ytterligare 2000 m2 lagerutrymme. Detta ger en total yta på 5300 m2.